Vitamine D wordt na 1 janauri 2023 niet meer vergoed – Hof van Delft Apotheek – Delft

Hof van Delft Apotheek

Bij Hof van Delft Apotheek bieden wij u graag persoonlijke aandacht om u optimaal te ondersteunen bij het gebruik van geneesmiddelen. Stel uw vraag aan een van onze assistentes of maak een afspraak met de apotheker. Op onze website kunt u eenvoudig 24 uur per dag een herhaalrecept aanvragen. Daarnaast vindt u een uitgebreid aanbod aan informatie over geneesmiddelen, gezondheid en zelfzorg.

Wij staan voor u klaar!

Heeft u vragen of opmerkingen over uw medicijnen of uw ziekte, laat het ons weten. Het team van Hof van Delft Apotheek staat u graag te woord.

Terug naar overzicht

Vitamine D wordt na 1 janauri 2023 niet meer vergoed

Facebook 1200 x 630 Vitamine D_0

U gebruikt vitamine D. Vanaf 1 januari 2023 moet u zelf betalen voor vitamine D. De sterkte die u gebruikt, wordt namelijk per 1 januari 2023 niet langer vergoed. Dit is een besluit van de Rijksoverheid. De Rijksoverheid wil daarmee geld besparen. De Rijksoverheid vindt namelijk dat mensen vitamine D zelf kunnen betalen.

Waarom is vitamine D belangrijk?
U krijgt deze medicijnen omdat u een tekort heeft aan vitamine D. Of om een tekort te voorkomen. Vitamine D is ook belangrijk om botontkalking te behandelen of te voorkomen.

Advies van uw apotheker
Het is voor uw gezondheid van belang om uw vitamine D gewoon te blijven slikken. Aan de werking van vitamine D verandert namelijk niets. Blijf daarom gewoon de voorgeschreven hoeveelheid gebruiken. Uw apotheker neemt de vitamine D op in uw medicijnoverzicht.

Om welke vitamine D gaat het? 

Het gaat om:

  1. medicijnen met alleen vitamine D: colecalciferol en calcifediol.
  1. medicijnen met een combinatie van colecalciferol en calcium (kalk) of alendroninezuur.

In het kort

  • Blijf vitamine D slikken.
  • Heeft u vragen over vitamine D? Stel ze aan uw apotheker.

Bekijk meer informatie op 

https://www.apotheek.nl/zorg-van-de-apotheker/vitamine-d-veelgestelde-vragen

 

Publicatiedatum: 31-10-2022